Новини
19.04.2022
Підведені підсумки обласної акції "Допоможемо зимуючим птахам 2022" З підсумковим наказом можна ознайомитися за посиланням:   https://junnat.kherson.ua/opomozhemo-zimuyuchim-ptaham-2022.htm
15.03.2022
Нарада КЗ «ЦЕНТУМ» ХОР 15 березня 2022 року відбулася нарада співробітників комунального закладу «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ...
Про Центр > Новини > Посвята в юннати 2021
Всі новини
28.09.2021 08:09

Посвята в юннати 2021


Інформація про захід «Посвята в юннати» в рамках
Всеукраїнської акції «День юного натураліста»
Щорічно, починаючи з 2008 року, в останній робочий день третього тижня вересня проводиться Всеукраїнська акція «День юного натураліста» за сприянням Міністерства освіти і науки України та Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН з метою активізації роботи з учнівською молоддю щодо формування у неї екологічної культури, залучення її до практичної природоохоронної роботи.
В рамках акції комунальний заклад «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної проводить захід «Посвята в юннати».
Привітала зі вступом до юннатівського руху і великої сім’ї любителів та захисників природи директорка Центру. Ельвіра Вітренко.
Почесні гості заходу Михайло Линецький, голова Херсонської районної державної адміністрації Херсонської області, Ігор Кравець, голова громадської організації «Укарїнська єдність», ветеран АТО, Роман Панасюк радник патронатної служби Херсонської обласної ради, Павло Бойко, декан Херсонського державного аграрно-економічного університету. Михайло Мринський, декан агрономічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету, Михайло Растьогін, заступник директора Херсонського фізико-технічного ліцею Херсонської міської ради, Олександр Димов, науковий співробітник Інституту зрошуваного землеробства, Лариса Поліщук, голова Херсонської міської організації профспілки, Валентина Маломуж, лікар УЗД Херсонської міської клінічної лікарні ім. Є.Є. Карабелиша. відзначили, що велике значення має природоохоронна робота, яку проводять юннати, участь у гуртковій роботі буде сприяти професійному самовизначенню та підтримці ініціатив, направлених на розвиток гурткової демократії та самоврядуванню. Здобувачі освіти мають змогу проявити себе в науково-дослідних роботах на базі навчально-дослідної земельної ділянки, навчально-дослідного тваринницького комплексу та теплиці Центру.
Ведучі заходу, вихованці гуртка «Екологічний театр» (керівниця Олена Олійникова) представили керівників гуртків та напрямки навчання у гуртках. У 2021 році на базі Центру функціонує 37 гуртків таких профілів: екологічний, біологічний, еколого-естетичний та дослідницький напрями.
Кульмінацією заходу було прийняття присяги любові до природи, урочисте пов’язування галстуків та видання «Посвідчень юного натураліста».
Завершальним етапом стала колективна висадка насіння гіркокаштану звичайного, ліщини звичайної та дубу звичайного.
Сподіваємося, що вихованці еколого-натуралістичного центру у майбутньому стануть справжніми захисниками довкілля! Бажаємо всім плідної праці та здобутків у галузі еколого-натуралістичного виховання!