Новини
19.04.2022
Підведені підсумки обласної акції "Допоможемо зимуючим птахам 2022" З підсумковим наказом можна ознайомитися за посиланням:   https://junnat.kherson.ua/opomozhemo-zimuyuchim-ptaham-2022.htm
15.03.2022
Нарада КЗ «ЦЕНТУМ» ХОР 15 березня 2022 року відбулася нарада співробітників комунального закладу «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ...
Документи > Умови та положення > Збережемо родючість рідної землі 2021


ЗАТВЕРДЖЕНО
директорка комунального закладу «Центр еколого-натуралістичної
творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради
___________Ельвіра ВІТРЕНКО

ПОЛОЖЕННЯ
ПРО ОБЛАСНУ АКЦІЮ
"ЗБЕРЕЖЕМО РОДЮЧІСТЬ РІДНОЇ ЗЕМЛІ"
у 2021 році

1. Загальні положення.
Обласна акція «Збережемо родючість рідної землі» (далі – Акція)  в рамках обласного етапу Всеукраїнського зльоту учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів проводиться з метою підвищення рівня трудового виховання учнівської молоді та ефективності навчальної й науково-дослідної роботи на пришкільних навчально-дослідних земельних ділянках.
2. Мета та основні завдання Акції.
Основна мета: широке залучення учнівської молоді до дослідницької та природоохоронної роботи щодо захисту, збереження та відновлення родючості ґрунтів Херсонщини, пошуку шляхів отримання якісної екологічно-чистої сільськогосподарської продукції; розробка технологій вирощування сільськогосподарської продукції із застосуванням нових біологічних препаратів; виховання дбайливого ставлення до природних ресурсів рідного краю; формування екологічної свідомості, екологічної компетентності та засад раціонального природокористування.
Завдання акції:
- сприяння розвитку дослідницької і експериментальної роботи в галузі сільського господарства в закладах освіти Херсонської області, підтримка творчої молоді Херсонщини;
- виявлення та розповсюдження кращого досвіду, традицій, нових напрямків в організації роботи на навчально-дослідних земельних ділянках, власних присадибних та фермерських господарств;
- активне впровадження дослідництва в галузі захисту, збереження та відновлення родючості ґрунтів Херсонщини;
- ознайомлення учнів з сучасними технологіями вирощування екологічно-чистої сільськогосподарської продукції;
- підтримка творчої праці педпрацівників, підвищення їх майстерності та популяризації творчих здобутків у галузі дослідництва;
- популяризація позашкільної освіти та екологічного руху в Херсонській області.
3. Учасники акції.
До участі залучаються вихованці загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, творчі учнівські об'єднання, дитячі громадські екологічні організації.
3.1. Організатори Акції – комунальний заклад «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради (директор Вітренко Ельвіра Валентинівна) та громадська організація «Асоціація органічного землеробства» (голова Осипенко Сергій Борисович).
4. Порядок проведення Акції.
4.1. Головна ідея акції – пошук шляхів поліпшення якості ґрунтів Херсонщині, розробка технологій ведення органічного сільського господарства та отримання якісної, екологічно-чистої сільськогосподарської продукції.  Організатори Акції надають учасникам для випробування та організації досліджень новий органічний препарат «Вітамін для ґрунту О7».
4.2.  Період проведення Акції –  березень – листопад  2021 року.
4.3. Акція складається з наступних етапів:
І етап: реєстрація учасників (до 26 березня 2021 р.);
ІІ етап: основний етап - проведення досліджень (березень – вересень 2021 року).
ІІІ етап: проведення підсумкової дитячої конференції, нагородження переможців Акції (листопад 2021 року).
І етап: до 26 березня 2020 р. усі бажаючи прийняти участь в Акції повинні пройти процедуру реєстрації. Цей процес включає заповнення заявки на участь у заході та подання резюме проекту  (додаток 1) та підписання згоди на обробку персональних даних (додаток 2).
Заявка та резюме друкується в одному файлі шрифтом Times New Roman текстового редактора Word розміру 14 з інтервалом 1,5 об’ємом не більше двох сторінок формату А4, приймаються лише в електронному вигляді!
Учасники на власний розсуд обирають собі форми, методи, проведення досліджень а також культури, які будуть вирощувати.
Усі зареєстровані учасники отримають Новою поштою інформаційно-методичні матеріали та новий органічний препарат «Вітамін для ґрунту О7»для  використання в дослідницькій роботі.
ІІ етап: у квітні 2021 року відбудеться он-лайн відео-конференція з організаторами акції на платформі Zoom, на якій учасники отримають консультації щодо ведення досліджень та користування біопрепаратом.   Після цього діти приступають до виконання робіт з розробки та апробації технологій ведення органічного сільськогосподарського виробництва. Під час виконання досліджень учасники фіксують зміст проведених робіт та їх результати у щоденники спостережень (ведеться у довільній формі), а також фотографують усі етапи польових досліджень.
Після закінчення вегетаційного сезону та обліку врожаю проводиться аналіз та узагальнення отриманих результатів і оформлення підсумкової роботи.
Учасники до 01 жовтня 2021 року надсилають заповнені та відповідним чином оформлені дослідницькі роботи на адресу Центру (м. Херсон, вул. Чайковського 236). Роботи надсилаються у паперовому або електронному вигляді.
ІІІ етап: У листопаді для учасників та їх керівників проводиться підсумкова дитяча конференція з нагородженням переможців Акції.
5. Вимоги до оформлення підсумкових робіт Акції.
5.1. Теми представлених досліджень мають відповідати головній ідеї Акції. В підсумковій роботі зазначаються тема, мета та задачі дослідження, місце та строки його проведення, схема та методи, результати дослідження, їх статистична обробка, практичне значення та висновки.
Матеріали подаються державною мовою на паперових та електронних носіях.
Обсяг підсумкової роботи - не більше 20 друкованих аркушів. Результати дослідження доповнюються ілюстраціями, фотоматеріалами, схемами, картами тощо.
Роботи оцінюватимуться за наступними критеріями:
- новизна та актуальність досліджуваної проблеми - до 7 балів;
- чіткість структури дослідження - до 2 балів;
- повнота та логіка викладання теоретичної частини дослідження - до 9 балів;
- якість і глибина експериментальної частини дослідження - до 10 балів;
- відповідність висновків проведеному дослідженню - до 3 балів;
- практичне значення дослідження - до 7 балів;
- естетичність оформлення - до 2 балів.
Максимальна кількість балів, яку може отримати учасник - 40 балів.
5.2.  Організатори Акції на власний розсуд мають право дискваліфікувати роботи учасників, у випадку невідповідності даним Положенням. Також організатори Акції мають право не допускати в роботу проекти, які суперечать загальноприйнятим моральним та культурним цінностям.
6. Порядок визначення та нагородження переможців.
Переможці та призери Акції визначаються журі за загальною кількістю набраних ними балів.
Переможцем Акції є учасник, який набрав найбільшу кількість балів.
Призерами Акції є учасники, які за кількістю набраних балів зайняли другі та треті місця.
Переможці та призери Акції, керівники робіт нагороджуються дипломами, подяками комунального закладу «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради, заохочувальними призами від громадської організації «Асоціація органічного землеробства» під час проведення підсумкової дитячої конференції.
7. Фінансування акції.
Фінансування заходів в рамках Акції здійснюється громадською організацією «Асоціація органічного землеробства» та за рахунок місцевих бюджетних і залучених коштів, не заборонених чинним законодавством України.

Додаток 1.
Заявка
на участь в обласній акції «Збережемо родючість рідної землі»
Прізвище, ім'я, по батькові: ________________________________________________________
Рік народження: __________________
Найменування базового позашкільного навчального закладу, назва гуртка: __________________________________________________________________
Найменування загальноосвітнього  навчального закладу: __________________________________________________________________
Клас (курс): _______________________
Місце проживання: _________________________________________________________________
Контактний телефон, електронна пошта учасника*
_________________________________________________________________
Прізвище, ім’я, по батькові керівника, посада,
__________________________________________________________________
Контактний телефон, електронна пошта керівника*: __________________________________________________________________
Номер, адреса «Нової пошти» (препарат для досліджень отримує керівник)
__________________________________________________________________

Резюме
учасника обласної акції «Збережемо родючість рідної землі»
1. Моє портретне фото.
2. Що я хочу розповісти про себе.
3. Що я можу розповісти про свій регіон.
4. Яке польове дослідження я хотів би провести з використанням органічного препарату «Вітамін для грунту О7»:
- тема дослідження;
- мета дослідження;
- культура (сорти, гібриди) з якою будуть проведені дослідження;
- схема проведення дослідження (необхідно описати що, як, в якій послідовності та за якими методами буде виконуватися в досліді).
5. Хто буде допомагати мені у здійснені дослідницької роботи.

Керівник _____________
(підпис) ____________________
(прізвище, ініціали)
М.П. 


(* УВАГА! Необхідно вказувати особисту електронну пошту, що постійно функціонує, на яку будуть надходити повідомлення з інформацією про умови участі (дата, час підключення до он-лайн конференції), інші матеріали та інформація).

ЗГОДА
Я, _________________________________________________ мати  (батько)
П.І.П._________________________________________________дитини,
шляхом  підписання цього тексту, відповідно до п.6 ст.6 та п.11 ст.11 Закону України «Про захист персональних даних», надаю згоду та дозвіл на обробку, збір, реєстрацію, накопичення , зберігання, адаптування, зміну, поновлення, використання та поширення  (розповсюдження, реалізацію, передачу), знеособлення персональних даних про мого (мою) сина (доньки) у тому числі конфіденційної інформації про його освіту, адресу, дату народження, місце навчання. Наведена вище інформація також надаватись третім особам, безпосередньо задіяним в обробці цих даних, а також в інших випадках прямо передбачених законодавством.
Згоду на обробку персональних даних надано на необмежений термін.
(дата)_____________         (підпис) ____________          П.І.П.____________________