Новини
19.04.2022
Підведені підсумки обласної акції "Допоможемо зимуючим птахам 2022" З підсумковим наказом можна ознайомитися за посиланням:   https://junnat.kherson.ua/opomozhemo-zimuyuchim-ptaham-2022.htm
15.03.2022
Нарада КЗ «ЦЕНТУМ» ХОР 15 березня 2022 року відбулася нарада співробітників комунального закладу «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ...
Про Центр > Новини > Юні зоологи 2017
Всі новини
17.02.2017 12:30

Юні зоологи 2017


Херсонка стала призеркою Всеукраїнського конкурсу юних зоологів і тваринників

7 – 9 лютого 2017 року в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді  пройшов фінальний етап ХІІІ Всеукраїнського конкурсу юних зоологів і тваринників.  Учасниками фінального етапу заходу стали вихованці позашкільних, учні загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів з різних областей України. Метою проведення є підтримка дослідницько-експериментальної діяльності учнів, які мають досвід дослідницько-експериментальної роботи в галузях зоології та сільськогосподарського тваринництва. Свої дослідження представляли 70 учасників з різних регіонів, які пройшли конкурсний відбір заочного етапу.
Херсонську область представляла Пономаренко Софія, учениця 10 класу,  спеціалізованої школи I-III ступенів № 24 з поглибленим вивченням математики, фізики та англійської мови Херсонської міської ради з роботою «Вплив ураженості ляща плероцеркоїдами на якість свіжої риби». Софія успішно справилась з головним завданням заходу – гідно презентувала  свою науково-дослідницьку роботу на конкурсі-захисті науково-дослідних робіт  у секції «Тваринництво» і посіла ІІ місце та була нагороджена Грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.
У іхтіопатологічній  лабораторії протягом року дівчина проводила свої дослідження під наглядом Борткевич Лариси Вікторівни кандидата біологічних наук, доцента кафедри водних біоресурсів та аквакультури Херсонського державного аграрного університету, Галицької Наталії Євгенівни, вчителя біології,  вищої категорії, Херсонської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів №24.
Хочеться вірити в те, що незважаючи на непрості шляхи наукового пізнання та суворі реалії сьогодення, юна дослідниця все ж таки обере для себе надзвичайно цікавий світ науки, і в майбутньому поповнить лави науковців і зможе збагатити скарбницю науки новими досягненнями.