Новини
19.04.2022
Підведені підсумки обласної акції "Допоможемо зимуючим птахам 2022" З підсумковим наказом можна ознайомитися за посиланням:   https://junnat.kherson.ua/opomozhemo-zimuyuchim-ptaham-2022.htm
15.03.2022
Нарада КЗ «ЦЕНТУМ» ХОР 15 березня 2022 року відбулася нарада співробітників комунального закладу «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ...
Про Центр > Новини > Хліб – очима дітей 2019
Всі новини
12.02.2019 08:36

Хліб – очима дітей 2019


Згідно з планом роботи музею хліба комунального закладу «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради 8 лютого 2019 року проведено церемонію нагородження учасників конкурсу малюнків «Хліб – очима дітей»: вихованців Центру, учнів Зеленівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №38 Херсонської міської ради та Комунального закладу «Олешківська спеціальна загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Херсонської обласної ради».
Конкурс пройшов за номінаціями:
– «Обрядові та популярні хлібні вироби в Україні»;
– «Українські народні традиції та обряди, пов′язані з хлібом»;
– «Хліб в усній народній творчості»;
– «Звідки хліб прийшов»;
– «Професії хліборобів».
У процесі творчої праці учнів педагоги Центру прагнули розширити знання про хліборобську працю, ознайомили з процесом вирощування та виготовлення хліба: висівання зерна на полі, збір урожаю, обмолоту, зернових культур, зберігання в зерносховищах, технологічні процеси випікання хліба в минулі часи та в наш час.
Діти більше дізнались про те, як ставлення до хліба українців втілено в народних традиціях та обрядах, усній народній творчості (казках, піснях, приказках).
На розгляд журі представлено 107 малюнків.
Переможцями (І місце) стали 29 учасників, призерами (ІІ-ІІІ місця) – 60, подяки за участь отримали 18 школярів.
Під час церемонії нагородження, діти відповідали на запитання, розгадували загадки, брали участь у іграх, інсценізаціях, пригощались «хлібом від зайчика».

Заступник директора  НВР    Коротка Т.О.