Новини
19.04.2022
Підведені підсумки обласної акції "Допоможемо зимуючим птахам 2022" З підсумковим наказом можна ознайомитися за посиланням:   https://junnat.kherson.ua/opomozhemo-zimuyuchim-ptaham-2022.htm
15.03.2022
Нарада КЗ «ЦЕНТУМ» ХОР 15 березня 2022 року відбулася нарада співробітників комунального закладу «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ...
Про Центр > Новини > Зліт лісників 2019
Всі новини
26.04.2019 12:50

Зліт лісників 2019


25-26 квітня 2019 року на базі Державного підприємства «Голопристанське лісо-мисливське господарство» (директор Попович Володимир Миколайович) з метою заохочення учнівської молоді до природоохоронної та дослідно-експериментальної діяльності в галузі лісового господарства, збереженні біологічного різноманіття лісових екосистем відбувся обласний етап Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв. Захід організовано комунальним закладом «Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради (директор Вітренко Ельвіра Валентинівна).  Учасниками заходу стали 7 команд – представників кращих учнівських лісництв області.
Під час дводенної програми заходу команди презентували виставку та презентацію досягнень власної діяльності, здійснили захист науково-дослідницьких робіт.  Крім цього, співробітники Голопристанського лісництва провели для учасників ряд пізнавальних екскурсій до розсаднику та шкілки, на територію офісу лісництва та безпосередньо в ліс. Корисними для учасників стали  майстер-класи з садіння лісових культур. Діти ознайомилися із заходами щодо попередження  та тушіння пожежі, мали змогу проїхатися в пожарній машині. 
Перемогу здобула команда «Дубок» (керівник Фемич Наталля Іванівна), комунального позашкільного навчального закладу «Голопристанський міський Центр дитячої та юнацької творчості» Голопристанської міської ради. Команда представлятиме Херсонську область на Всеукраїнському етапі зльоту учнівських лісництв в місті Чернігів.
Учнівські лісництва є однією з традиційних і в той же час найдієвіших форм залучення учнівської молоді до охорони природи. Вони виховують у дітей дбайливе ставлення до природи, розширюють і поглиблюють знання у галузі природничих  наук, дають практичні уміння та навички ведення роботи у лісовому господарстві.
Дуже приємно, що учасників зльоту привітала адміністрація міста Гола Пристань – міський голова Бабіч Олександр Володимирович, перший заступник міського голови Гей Віталій Миколайович, начальник відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Голопристанської міської ради Фролов Михайло Іванович.
Тож, сподіваємось, що вихованці шкільних лісництв залишатимуться добрими помічниками працівників лісової галузі й власним прикладом пропагуватимуть шанобливе ставлення до лісу.